Тази седмица се потапяме – във вкусове и надълбоко. Морски, както се досещате, които поради някакви причини гледаме през рамо три сезона. Решихме да избягаме от крайбрежния черноморски традиционализъм на пържените дребни риби и да пътешестваме из средиземноморски и азиатски кулинарни дестинации. И не само.
Както всяко пътуване, това също ще бъде наситено с изненади, откривателство, щедра порция адреналин, спонтанни ахвания, усмивки и скрити мечти. Ще се сблъскаме с различна култура, с друго изкуство – от страни на катедралите, будистките храмове и музеите. Но не по-малко значимо. Гидове ще бъдат майстори-готвачи, сладкодумието на които се рее единствено чрез разказа в чинията.
Очаквайте истории с главни герои от дълбините на моретата и съпровождащи ги партньори като японските мисо и терияки, мексиканското гуакамоле, индийското чътни, бананови листа, хрупкави семена и ядки, ароматни гъби, средиземноморските издайници рукола, сушени домати, артишок и, разбира се – риган. И ако си мислите, че всичко изброено звучи някак си познато – още по-добре. Това ще подсили впечатленията ви от изцяло новия прочит в приготвянето и поднасянето на сьомга, лаврак, тон, калкан, паламуд, лефер, миди. Нищо, нищо не е каквото си го представяте. Не наподобява и не напомня. Оставете шефовете да разказват. И слушайте внимателно.
Ресторантите, в които можете да се потопите в морската атмосфера са:
Като по ноти, La Terrazza di Serdika
Изкуство във всяка хапка, Talents
Финес и деликатност, Средиземноморски ресторант Salini
Не случайно в "Пеликан", Бистро "Пеликан"
Море във всяка хапка, Viva Mare Fish & Grill
Както всяко пътуване, това също ще бъде наситено с изненади, откривателство, щедра порция адреналин, спонтанни ахвания, усмивки и скрити мечти. Ще се сблъскаме с различна култура, с друго изкуство – от страни на катедралите, будистките храмове и музеите. Но не по-малко значимо. Гидове ще бъдат майстори-готвачи, сладкодумието на които се рее единствено чрез разказа в чинията.
Очаквайте истории с главни герои от дълбините на моретата и съпровождащи ги партньори като японските мисо и терияки, мексиканското гуакамоле, индийското чътни, бананови листа, хрупкави семена и ядки, ароматни гъби, средиземноморските издайници рукола, сушени домати, артишок и, разбира се – риган. И ако си мислите, че всичко изброено звучи някак си познато – още по-добре. Това ще подсили впечатленията ви от изцяло новия прочит в приготвянето и поднасянето на сьомга, лаврак, тон, калкан, паламуд, лефер, миди. Нищо, нищо не е каквото си го представяте. Не наподобява и не напомня. Оставете шефовете да разказват. И слушайте внимателно.
Ресторантите, в които можете да се потопите в морската атмосфера са:
Като по ноти, La Terrazza di Serdika
Финес и деликатност, Средиземноморски ресторант Salini
Не случайно в "Пеликан", Бистро "Пеликан"
Море във всяка хапка, Viva Mare Fish & Grill