Илиян Илиев спечели трета награда в конкурса Gourmand World Cookbook Awards за книгата си Cooking with Yogurt и Специалната награда на журито за The Bulgarian Cheese Cookbook. Церемонията се състоя в Янтай, Китай.
Илиян Илиев е преподавател в кулинарната академия HRC по аранжиране и фотография на храна.
Завършил е Националната гимназия по полиграфия и фотография, по-късно минава курсове в NY Institute of Photography, след което следват години като фотограф на свободна практика и фоторепортер. Има самостоятелни изложби War in Kosovo (1999), Mount Athos (2000), Ballet Portraits (2004), Edible Art (2012).
През 2004 г. заминава за Манчестър. В момента живее в Кембридж, където е и неговото студио. Сред клиентите му са списания, хотели, ресторанти, хранителни компании като Mornflake, Felicini Restaurants, Hamlyns of Scotland, Bäkehaus, Lacrima, Philpotts, AstraZeneca, Manchester University.
Негови фотографии са публикувани в Waitrose food, BBC GoodFood, Olive, Four, Culinary Artist, Professional Photographer, Digital Photographer и The Rock.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights