1/7 снимки в галерията
Николай ПетровОт София, през Созопол до Лондон и обратно е линията на неговата кариера. Френският език и френската кухня са му втора майка. Работил е във френски ресторант в Лондон, редом с Алън Джоунс, собственик на бленуваната звезда "Мишлен". Година по-късно става заместник главен готвач в "Кенсингтън Рууф Гардънс". Връща се в родната България като главен готвач в хотел "Радисън" в София в продължение на 3 години. След работата си в хотела се концентрира върху балансираното и здравословно готвене, и изследва как храната, която ядем влияе на мозъка. Съвместно с "Бакхус" направи първата по рода си вечеря на тази тема в края на миналата година.
От скоро е действащ регионален главен готвач наверига ресторанти Happy и работи рамо до рамо с академия за деца "Светулката", като мисията му е да научи деца между 4 и 12 години да се хранят и готвят здравословно.