15 – 17 януари
Фестивал на зехтина
Les Borges Blanques, Каталуния, Испания
Това е мястото, на което може да научите, опитате, видите или купите най-доброто от най-доброто от испанските зехтини. Възможност да опитате и всички местни специалитети.
Фестивалът се провежда от 1963 г. Води началото си от Деня на Св. Антони, 17 януари. Постепенно прераснал в празник на зехтина. Дните завършват с излъчване на победителя, и разбира се, с грандиозна фиеста – закуска, обилно полята със зехтин от най-новата реколта.
http://firaoli.cat/
23 – 30 януари
Седмица на коктейлите, Париж
Щом е в Париж, значи това е световната седмица на коктейлите. Действието ще се развива в 50 бара и 10 ресторанта. Според статистиката на организаторите, включена във визитката: 73 % от бараманите са мъже, средната им възраст е 26 години, 63 % са с татуировки, 43 % с - бради, 57 % - несемейни. От Франция, Англия, Италия, Америка..."
http://pariscocktailweek.fr/
25 – 29 януари
Гурме фестивал в Сен Мориц
Това е най-важният гастрофестивал в Швейцария. Първият е бил плрез 1994 г. и през последните 20 години се е утвърдил в международния календар. Тези пет дни дават възможност за професионални срещи и сверяване на часовника на близо 2000 м. надморска височина, на едно космополитно и шик място. Тази година се предвиждат около 40 събития, а закриването е голямо парти до замръзналото езеро.
http://www.stmoritz-gourmetfestival.ch/en/
2 февруари
Дегустация Discoveries from Greece, Italy and Bulgaria
Institute of Directors, Лондон SW1
На тази дегустация ще се разказва за древните корени на виното в три южноевропейски района – Гърция, Италия, България. Селекцията е от малки, независими производители.
Търговска дегустация и лекция на Константинос Лазаракис MW от 11 – 16.30
За регистрация - https://www.amiando.com/gibtrade2016.html
Обща дегустация – 18 – 20 ч. /билети 25 паунда/
За регистрация - https://www.amiando.com/gibconsumer2016.html
http://www.decanter.com/events/2-discoveries-from-greece-italy-and-bulgaria/