"Когато пея на сцената, аз съм екстроверт, но отвътре съм съвсем друг човек.", казва за себе си Фреди Меркюри. Въпреки ярката си и страстна на сцената персона, извън нея вокалистът на Queen, който почина на днешната дата през 1991 г., е бил стеснителен и скромен човек.
Меркюри е обичал дома си и домашната кухня. Не е бил почитател на бирата, въпреки че винаги е държал в хладилника си изстудена, за гости. Предпочитани от него питиета са били неизменната чаша "Ърл Грей" на закуска (с мляко и две бучки захар), шампанско на обяд, и следобедна водка с тоник. Обичал е домашната храна, като селски пай, пилешки пай (по рецепта на майка му, с дребен лук и печен боб), супи, чили кон карне, и всякакви видове кюфтета. Традиционният обяд с печено телешко е бил на масата всяка неделя, когато си е бил вкъщи. Фреди винаги е казвал, че ако иска гурме храна, винаги може да отиде на ресторант.
През 1976 г., Фреди споделя едно от любимите си ястия - свински кюфтета в доматен сос. Непретенциозно, но вкусно и лесно за приготвяне от всеки ястие, което може да направите още довечера, за да почетете легендарния музикант в деня на 24-годишнината от смъртта му. И едно предложение от нас: ако си пуснете "Бохемска Рапсодия" докато готвите, кюфтетата ще станат по-вкусни.
Свински кюфтета в доматен сос
1 малка глава лук
1 филия хляб, без корите
1 жълтък
сол и пипер
1 консерва доматена крем супа
1/4 консерва вода
Нарежете лука наситно и смесете с каймата. Добавете предварително накиснатия във вода и изтискан хляб, жълтъка, солта и пипера. Смесете добре и направете топчета с диаметър около 5см. Изсипете супата от консервата в тенджера и след това сипете вода в 1/4 от празната консерва. Смесете водата със супата и оставете да заври. Добавете кюфтетата в този сос, покрийте, и оставете да къкрят на умерен огън 45 минути.