Когато наскоро поп звездата Марк Антъни резервира за частно парти приземния етаж на Fox Cook&Sound в Мадрид, с напредването на вечерта ограничението между неговите и останалите гости на заведението "излезе извън контрол", разказват домакините. От подобно взаймодействие между клиентите на заведението в крайна сметка остават доволни всички. През ноември ресторантът отбелязва първата си годишнина, като едно от хитовите места в Мадрид. Сред известните гости са също баскетболистът от НБА Кевин Дюрант /голямата звезда на "Оклахома Сити Тъндър"/ и футболистът от "Реал Мадрид" Серхио Рамос.
Ресторантът по дизайн на Алба Хърли и Алисия Мартин от Cousi Interiorismo е замислен като голяма колониална къща с осем различни пространства на два етажа за 200 души. Целогодишно е отворена и градината със същия капацитет. В по-неформалната част The Library, зад една от стените на "библиотеката" е замаскиран входът към частния салон за 25 души. По желание, интимността на гостите може да бъде пълна, като дори сервирането на храната да стане през таен прозорец. Коктейл-барът и музиката, която се усилва от полунощ до затварянето в 02.30 ч. са в основата на концепцията на Fox: вечеря и клуб в едно.
Менюто е еднакво за всички зони. В него е представена традиционната испанска и средиземноморска кухня, и японското суши. "Мадрид е изключително сложен пазар с огромно разнообразие. Каквото и ново да решиш, че си измислил, обикновено се оказва вече измислено", казва за "Бакхус" главният готвач Хосе Лопес.
Той залага на пресните висококачествени продукти "купени от пазара" без прекалена обработка и смесване на вкусове/прасенце сукалче готвено на ниска температура/. Диего Фрайле е специалист в ястията с ориз и рибните специалитети/зелен ориз със заешко/. Оливер Очоа отговаря за суши бара /фламбирано филе от сьомга или скариди с люта японска майонеза/.
Едно от най-поръчваните ястия е италианското сирене бурата /моцарела и сметана/ с осмозирани сушени домати и босилек. Сушените домати киснат в зехтин и захар четири часа, а след това леко се подгряват. Сервираната в ресторанта известна испанска шунка jamon се реже от човек, преминал през официалната школа по рязане на шунка в Мадрид. От десертите Хосе Лопес препоръчва лимоновия чийзкейк със сладолед от розов цвят поръсена с трохи от шоколадово брауни.
Обедното меню е 14 евро, а дегустационното, 50 евро.
Fernandez de la Hoz, 66, restaurantefox.com