Отговорен, работлив и последователен, Петър Йоргов е като христоматиен пример за това какво се иска, за да успееш като готвач. Уважението му към клиентите, симпатията му към младите му колеги, състезателният му дух, лоялността му към персонала и посветеността в търсенето на идеалното за времето и мястото си меню постепенно го превръщат във все по-важно име на хаотичната и променлива кулинарна сцена.
Ресторант "Ди Вайн", чиято кухня ръководи в момента, изглежда да се е закрепил именно върху този баланс, а пред Петър Йоргов, по всичко личи, има много бъдеще в българското готварство.
През 2009 той е отличен като Най-добър готвач на България, а неотдавна основа Българска асоциация за кулинарна култура.
БАКХУС 150 можете да намерите в специализираните вериги Inmedio и Relay, в CASAVINO, във веригите хипермаректи Кауфланд, Билла, Пикадили и Фантастико, както и в бензиностанции OMV. Списанието може да бъде купено и онлайн на bacchus.bg/150 или тук:
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights