Какво значи да бъдеш французин? Този въпрос задава на своите читатели френското списание L'Histoire в края на 80-те години. Изненадващо, или не съвсем, четвъртият най-често даван отговор е "Да харесваш доброто вино".
Безспорно Франция и виното са дълбоко свързани и напитката е станала неразривна част от културата на страната. А младото вино е повод за радост, за празник и за добро настроение, което и България споделя - всяка година в предпоследния четвъртък на ноември, както повелява традицията, божолето пристига и тук.
Немалка заслуга за популяризирането на традицията на младото вино в България има и Френско-българската търговска и индустриална камара, която ежегодно дава своя коктейл в негова чест. Тази година обаче предстои нещо по-мащабно.
Екипът на камарата е решил да разшири формата и да превърне празника на божолето в празник на френската гастрономия и вина. Събитието ще започне с традиционния коктейл в четвъртък вечер (20 ноември) за партньорите на Камарата, а в следващите два дни (21 и 22 ноември) пред Музея за история на София ( Бившите минерални бани на София) ще се проведе Изложение и дегустация на френски продукти.
Два последователни дни, в две отоплени шатри, представители на френската гастрономия и вина ще предлагат френски деликатеси: сирена, колбаси, сладкиши, хляб, шоколади, традиционни гофрети и палачинки, всичко поднесено със селекция от френски вина.
Кулинарно шоу и циркови номера ще поддържат интереса и доброто настроение. За да могат и децата да се възползват от събитието, ще се предлагат детски занимания и ателиета през целия съботен ден. Посетителите ще имат възможност също така да закупят директно от изложителите желаните продукт.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
18, 20, 14 Ноември 2014, 18:20
Браво.Здрава зима и добро вино кой не мечтае за това.
-3