В селекцията ни от дванайсет готвача с влияние в българската кулинария Денница Дойчева е единствената жена. Въпреки младостта си и "стъкления таван", чрез "Лаванда" тя успя да наложи в София концепцията за "хубавото място". Такова, където храната е вкусна, но и модерна, интересна, с авторски почерк и характер. Където менюто отразява сезона, в качеството на продуктите не се забелязва компромис, възможно най-много от тях са български, сезонни, занаятчийски, където обслужването не е сервилно, а точно и навременно.
В държава, където модите винаги пристигат късно, Денница Дойчева създаде ресторант в крак със световните тенденции в ресторантьорството и кулинарията: балансирано и здравословно вместо "от всичко по много"; устойчиво, свежо и локално вместо консервирано и "екзотично" от другия край на света; леко, светло и цветно вместо "тежък лукс".
Има почерк и стил – при това така добре изразен и разпознаваем, че вече няколко ресторанти в столицата опитват да "копират" концепцията на нейната кухня, а и визията на "Лаванда". А това е един от познатите на историята начини, по които се потвърждават успехите на новаторите.
БАКХУС 150 можете да намерите в специализираните вериги Inmedio и Relay, в CASAVINO, във веригите хипермаректи Кауфланд, Билла, Пикадили и Фантастико, както и в бензиностанции OMV. Списанието може да бъде купено и онлайн на bacchus.bg/150 или тук:
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
17, 29, 31 Октомври 2014, 17:29
Успех, дано се наложи.
-1 +1
12, 36, 31 Октомври 2014, 12:36
Интересно име - Денница. : )
+2
Най-четени статии // за Октомври
Реклама »