Йонко Дяков направи национално впечатление като създател на идеята и главен готвач във варненския ресторант "Акант руж". По-късно основа свой ресторант, Yonko’s, пак в града.
През последните години управлява експерименталната кухня на веригата ресторанти Happy – избор, който много негови колеги сметнаха за изненадващ. Той самият обаче вижда в сегашната си позиция изключителен шанс и намира много професионално удовлетворение.
С рецептите му в момента се хранят по негова информация 20 000 души на ден. За него "Хепи" е трибуна, от която може да изпълнява в по-голям мащаб професионалната си мисия - да облагодорява вкуса на българския клиент.
БАКХУС 150 можете да намерите в специализираните вериги Inmedio и Relay, в CASAVINO, във веригите хипермаректи Кауфланд, Билла, Пикадили и Фантастико, както и в бензиностанции OMV. Списанието може да бъде купено и онлайн на bacchus.bg/150 или тук:
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights