Идеята да прекараш седмица в обикаляне на френски благороднически кухни и трапезарии от отминали векове може да звучи привлекателно, но в действителност е фрустриращо преживяване – тези места просто се пръскат от призраците на кулинарни разточителства, до едно – недостъпни. Сладкишите във формичките – златисти, дори проблясващи с кристалчетата си захар и белтък, са експонати; ефектните гигантски самуни хляб са като гранит; тиганите за палачинки са празни; уредите за поддържане на ястията топли – с температурата на надгробни плочи през януари. На разкошните столове не можеш да седнеш, огледалният поднос на масата е този, на който на теб няма да ти сервират скулптирани пасти, и фонтанът в ъгъла е, в който твоята чаша няма да бъде изплакната между две вина.
Докато снове из готварниците и трапезариите на френските замъци и се дразни все повече, Албена Шкодрова открива неочаквани предмети - столче за сол; грил, задвижван от куче; писоар, който се оказва място за затопляне на храната. Много бързо тя се уверява и в художествения реализъм на Вилхелм Хауф, който, оказва се, в "Джуджето Дългоноско" просто е описал действителността.
БАКХУС 150 можете да намерите в специализираните вериги Inmedio и Relay, в CASAVINO, във веригите хипермаректи Кауфланд, Билла, Пикадили и Фантастико, както и в бензиностанции OMV. Списанието може да бъде купено и онлайн на bacchus.bg/150 или тук:
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
22, 38, 23 Октомври 2014, 22:38
Франция винаги се свързава със сирената и приготвянето им.
-1
12, 14, 23 Октомври 2014, 12:14
"писоар, който се оказва място за затопляне на храната." звучи доста отблъскващо. :-)
+1
Най-четени статии // за Октомври
Реклама »