Вдъхновен от любовта си към Гърция и подкрепен от богатите си познания за нея, Кристофър Бакън се впуска в забележително проучване на една от най-подценяваните кухни в Европа. Той изследва традициите и историята на осем елемента от гръцката кухня – маслините, хляба, рибата, сиренето, варивата, виното, месото и меда – и обикаля в търсене на най-добрите образци от тях. Бере маслини на Тасос, пече хляб на Крит, яде мед от мащерка на Китира и научава защо Наксос е най-хубавото място за производство на сирене на Цикладите. На страниците на тази увлекателна книга Бакън изразява своята почит към разговорите, приятелството и церемониите на масата, развивали се в продължение на хиляди години. "Мед, маслини, октопод" е лирично описание на най-красивата страна на Гърция и истински празник за сетивата.
Книгата е в превод на Петя Петкова, издание на "Прозорец".
До 8 юни може да си я купите от Пролетния панаир на книгата в НДК.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
19, 30, 07 Юни 2014, 19:30
Много вкусно звучи! Обичам октоподи!
Предразсъдъците са за ограничените.
16, 52, 05 Юни 2014, 16:52
Маслини и октопод - добре, с мед вече е малко странно. xD
+1
16, 41, 05 Юни 2014, 16:41
Мед,маслини,октопод-супер комбинация,като се прибави и морски бриз става фантастика:)
-1 +1
Най-четени статии // за Октомври
Реклама »