Свикнали сме да приемаме Америка като малокултурна в кулинарно отношение страна, за която храненето започва и завършва с печени ребра и хамбургери. Истината е, че тази представа не е съвсем вярна и голяма заслуга за това има Джеймс Биърд . Сега американската култура му отдава заслуженото с документален филм: America's First Foodie: The Incredible life of James Beard. Филмът е в продукция и ще използва снимки и архивен материал. Според сайта на филма, отделните моменти, ще бъдат оформени като разделите на меню.
Биърд е роден през 1903 г. и е човекът, който запознава американската средна класа с френската кулинария. През 1937 г. Биърд учи в Ню Йорк актьорско майсторство и пеене, но с театралната сцена не му провървява. Тогава отваря кетъринг компания, след което пише и първата си книга с коктейлни рецепти и според Джулия Чайлд това го поставя на кулинарната карта. През 50-те години започва телевизионната му кариера и пътя на Биърд до сърцата и кухните на американците. Той е човекът, който показва, че няма нищо лошо мъжете да умеят (и да обичат) да готвят. Наричат го бащата основател на добрата кухня.
Документалната лента ще покаже и прочутото чувство за хумор на Биърд, автор на афоризми като: "Гурме, което мисли за калориите е като проститутка, която си гледа часовника".
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
22, 25, 25 Май 2014, 22:25
Уважавам Жак Пепен за това, че е доказал се кулинар на световно ниво, че е имал самочувствието да откаже да работи за Кенеди в Белия дом, но два пъни повече за неговата магистърска диплома върху френската поезия, мисля от средните векове.
"На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р
+4
21, 41, 25 Май 2014, 21:41
Наздраве! :)
Предразсъдъците са за ограничените.
-2 +3
14, 56, 23 Май 2014, 14:56
Отляво е Жак Пепен (невероятен готвач) и Джулия Чайлд по средата. Редовно ги гледам по Fiesta TV. :]
-1 +4
Най-четени статии // за Октомври
Реклама »