С настъпващите топли дни всички вече се замисляме за нещо свежо в менюто, а какво по-свежо от любимия ни таратор. Именно на него е посветена темата на новия брой на "Бакхус", който вече е на пазара. Ще го познаете веднага по чудесната корица на илюстраторката Сияна Захариева. Списанието ще ви предложи не какъв да е таратор, а няколко смайващи модерни интерпретации на студената лятна супа от български готвачи - Валери Нешов, Йонко Дяков, Цветомир Николов, Пеньо Иванов и екпипът на "Хеброс"- Пловдив. Ще се запознаете и с изненадващата история на таратора, който често смятаме за старинна "класика".
В секцията "Гурме" ще ви предложим и малко храна за размисъл - мислите на философа Райчо Пожарлиев за времето и храната и очарователен поглед към това как се оформя днешната израелска кухня от Младен Петров.
Винените теми този път са посветени на модата в бялото вино според енолога Лидия Пелова, на изба "Славянци" за чийто оригинален и отговорен маркетинг разказва Росица Илиева. Ще се запознаете и с новият председател на Лозаро-винарската камара Радослав Радев, а за финал Михаил Ванчев ще ви разходи из тосканските винени потайности.
В добавка ще се насладите и на чудесен текст на Васил Богданов за кулинарните академии на София. Публикували сме и шортлистата - Топ 20 български ресторанта, съставена от Тина Пенева и нейния екип дегустатори, които работят за наградите на "Ресторант на годината".
Можете да намерите "Бакхус" в магазините Inmedio, Relay, One minute, Le Cafe, които са брандове на *LS Travel retail Bulgaria.* Намират се в шопинг молове, галерията на почти всички магазини Кауфланд, метростанции, болници, жп гара София & Варна.
"Бакхус" вече се продава и в магазините на CASAVINO.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
23, 37, 15 Юни 2014, 23:37
Искам историята за таратора...
“Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
+3
23, 43, 13 Май 2014, 23:43
Таратора няма нищо общо с "Бакхуса" освен сутринта! Но най добрият го ям в къщи, на обяд в топли дни! Жена ми го приготвя без вода, с много копър и чесън! Опитайте!
-1 +5
23, 30, 13 Май 2014, 23:30
Чудесно!
Предразсъдъците са за ограничените.
-3 +7
21, 36, 13 Май 2014, 21:36
Книжката е лъскава,ще се опитат някои рецепти със сигурност:)
-3 +3
Най-четени статии // за Ноември
Реклама »