Според една легенда за баща на сайдера може да се смята Карл Велики, който веднъж без да иска седнал върху кошница с ябълки. Зад това не много обещаващо начало се крие история на забележителен възход. В България продажбите на сайдер за миналата 2013 са се увеличили двойно спрямо предходната. През 2012 пък ръстът е бил 160% спрямо 2011.
Тези цифри превръщат сайдера в най-бързо развиващата се категория на пазара на напитки в страната, съобщават от AMI Communications.
Сайдерът е нискоалкохолна напитка и се прави традиционно от ферментирал ябълков сок. Харесва се както от жените, така и от мъжете и се пие през цялата година, въпреки че се приема основно като лятно питие.
"Карлсберг България" официално пуска на местния пазар Somersby ябълка през април 2011 г., което го прави пионер в този сегмент на българския пазар. Поради големия интерес към напитката, скоро компанията започва да предлага и ароматите круша и къпина.
Друга история за произхода на сайдера твърди, че в днешна Великобитания ябълково вино се е пиело още преди римляните.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
14, 36, 12 Април 2014, 14:36
Ябълковото вино е традиционна напитка в провинция Хесен, в Германия. През лятото се пие охладено - натурално, или допълнено е малко газирана вода. През зимата има вариации да се пие горещо, с добавена канала, лимонова кора и др. подправки.
Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
22, 22, 08 Април 2014, 22:22
Сайдерът ми допада ледено студен, но технолозите в Somersby трябва много сериозно да се замислят в посока редуциране на захарта в напитката.
"На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р
22, 19, 08 Април 2014, 22:19
Това сайдерче е доста освежаващо! :)
Предразсъдъците са за ограничените.
-1 +1
17, 24, 08 Април 2014, 17:24
Нищо лично към "Сомърсби", но предпочитам "Бакарди" :)
+2
Най-четени статии // за Октомври
Реклама »