Техниката на вакуумното готвене Sous Vide не е новост, а нещо като норма в кулинарния свят. Тя придава на месото, рибата или зеленчуците онези вкусови качества и консистенция, които можем да сравняваме само с майсторските постижения на световно признати шеф-готвачи.
Д-р Брюно Гюсо, един от създателите на Sous Vide, пристига специално в София на 22 април 2014 год., за да разкрие тайните на своята технология за нискотемпературно готвене във вакуум.
Презентацията и кулинарното обучение ще се състоят в шоурума на МУЛТИВАК България. Специалистът в опаковането предлага цялостни решения за опаковане и за нискотемпературно готвене във вакуум Sous Vide.
Техниката Sous Vide е семпла, а резултатът- впечатляващ: естественият вкус на ястията, свежестта на съставките, цветът им и тяхната консистенция са напълно съхранени. Няма опасност от загуба на водно съдържание, за разлика от конвенционалните кулинарни похвати за термична обработка, при които съставките изсъхват.
Методът Sous Vide е открит през 70-те години на миналия век от шеф- готвача и технолог по храните д-р Брюно Гюсо, в сътрудничество с Жорж Пралу. От 1990 год. насам д-р Гюсо работи усилено над задачата да направи този метод за готвене достатъчно сигурен и уникален, а също така и да го наложи като метод за приготвяне на хранителните продукти на индустриално ниво.
Желаещите да вземат участие в Sous Vide обучението с д-р Брюно Гюсо, моля да изпратят своете заявление най- късно до 21.04.2014 г. по електронна поща на адрес [email protected], а също така може да се регистрират онлайн на адрес sousvide.multivac.bg, създаден специално за това събитие. Местата са ограничени. Цялата информация за събитието ще намерите на адрес sousvide.multivac.bg.
23, 56, 31 Март 2014, 23:56
Малко съм скептична по отношение на готвенето на този другар и последващия му вкус...
Предразсъдъците са за ограничените.
-2 +1
21, 37, 31 Март 2014, 21:37
Това поставя нов етап в кулинарията.
-2
Най-четени статии // за Октомври
Реклама »