Сладко от стафиди и локум, както и различни начини за приготвяне на лютеница ще бъдат показани по време на Международната изложба за лозарство и винарство "Винария" в Пловдив, пише "Агроновините". На 2 април в рамките на изложението ще бъде представена новата програма "Исторична и здравословна храна", а пред очите на посетителите ще бъде приготвено сладко от два вида стафиди, кайсии и български локум, споделя Ангел Ангелов, председател на УС на Фондация "Национален тръст за съхранение на културно историческото наследство България", която организира Академия "Кулинарен историк".
"Хаджийска", "Бабини спомени", "Последната чушка" и "Върло люта" тези нежни имена не са на тайфуни, а на видове домашна лютеница. Вариантите да се приготви лютеница са повече от регионите на страната.
В рамките на "Винария" ще бъдат показани и различни видове българска лютеница, съобразени с регионалните рецепти и стопанския календар на българската кулинарна традиция.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
17, 57, 22 Март 2014, 17:57
Сладко от стафиди и локум сигурно е голяма вкусотия:)
-1
22, 54, 21 Март 2014, 22:54
Здравословна храна от хим.комбината?
Предразсъдъците са за ограничените.
-1 +1
Най-четени статии // за Октомври
Реклама »