С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Тъжният обяд

Бакхус
27 Февруари 2014, 15:26
Share Tweet Pin it Share

Във времето на социалните мрежи, ако нещо не се сподели, значи не е било.  Мнозина снимат кулинарните си находки, но не по-малко популярни се оказват сайтовете за споделяне на гастрономични провали.

Dimly-Lit Meals for One например е за "късащи сърцето снимки на самотни вечери, които са отишли по дяволите".

Sad Desk Lunch печално илюстрира със снимки от реалността, статистиката, че "62% от офис служителите в Америка консумират обяда си на същото място, където работят." Композициите от бюра, клавиатури, вакумиран кашкавал и пакетче чипс напомнят картини на Едуард Хопър.

Ясни са поривите зад аматьорската снимка на храна, заслужаваща според собственика си три звезди и специална награда за находчивост. Но какво кара хората да споделят кулинарните си провали и несполучливите опити?

Сooksuck се описват като "интернет хранителна полиция" и безжалостно критикуват опита на другите в областта на приготвянето, аранжирането и представянето на храна или лошия им вкус в подбора на меню.

"Експонатите" в Dimly-Lit Meals обаче се гледат и споделят от хиляди хора. Дори един от гастрономичните богове на Guardian Йотам Отоленги публикува снмки на овъглената полента, която е загорил собственоръчно. След като и на големите им се случва, какво да кажем ние? Просто следващия път, когато кейка по сигурна рецепта се превърне в плоска, прегоряла маса, не бързайте да го запратите в кофата, преди да сте го заснели.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    BarBQ
    20, 19, 28 Февруари 2014, 20:19

    "Dimly-Lit Meals for One например е за "късащи сърцето снимки на самотни вечери, които са отишли по дяволите"."

    Първият-вторият път ще загори манджата, но след това вече ще може да я прави. Безполезен сайт.

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    КМЕТ В СЯНКА
    14, 00, 28 Февруари 2014, 14:00

    не ме кефи

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!

    ! Оценка
    -1    +1

Реклама »