Шеф Александър Готие има полезен съвет към посетителите в ресторанта му: яжте!
Звучи очевидно - на ресторант се ходи основно заради яденето, но в епохата на социалните мрежи, не е точно така.
Шеф Готие забелязал, че все повече от клиентите му снимат храната, вместо да я атакуват с вилицата.
"Преди снимаха със семействата си, баба си или някоя знаменитост за спомен. Сега снимат храната, качват снимките във Фейсбук, качват ги в Туитър, коментират. И после храната изстинала - описва ситуацията шеф Готие."
Този майстор на гастрономията от родината на високата кухня е на път да предизвика мини революция след като сложил на входа на ресторанта си La Grenouillère табелка със зачеркната камера.
Негов колега от Южна Франция Жил Гужон одобрява мярката и добавя, че според него "снимането и постването на храната, разрушава изненадата. Но е трудно да го забраниш. Не съм измислил още точните думи, за да не звучи прекалено шокиращо."
Миналият месец "Ню Йорк Таймс" излезе с предложение някои ресторанти в Манхатън също да забранят снимането на храната, след като посетителите започнали да пристигат с триножници и да се катерят по столовете и масите, за да уловят чинията си от най-ефектния ъгъл.
"Хората идват от Лондон и Париж, за да се хранят тук, някои карат с часове. Всичко, което искаме е просто да изключите телефоните си, поне докато ядете, завършва шеф Готие."
15, 33, 27 Февруари 2014, 15:33
Тези готвачи, напоследък, като същи кифли, взеха да се цупят и оплакват от щяло и нещяло...
Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
-2 +4
15, 26, 27 Февруари 2014, 15:26
простотията няма граници
ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
+3
20, 55, 25 Февруари 2014, 20:55
За сметка на това нямаш проблем да си снимаш буламачите и да ги споделяш в Дневник ...
+5
20, 09, 25 Февруари 2014, 20:09
Не подкрепям да се снимат ястия по ресторантите освен ако не са за Каталог или Списание.
-5 +1
Най-четени статии // за Ноември
Реклама »