Почитателите на каберне совиньон предпочитат то да е от късно брани плодове - установи изследване, публикувано в списание "Фуд Кемистри".
Серия кабернета от Южна Австралия били предлагани на консуматорите. Плодовете за различните партиди били брани в интервал от пет седмици. Алкохолният градус започвал от 11,8% и достигал 15,5%.
Изследването установило, че оптималната зрелост според консуматорите е 13.6%. По-нискоалкохолните вина от 11,8% и 12,9% били най-малко харесвани, тези със "средно алкохолно съдържание" били най-предпочитани.
Ранно браните партиди давали повече зелени аромати и червен плод, докато по-късните демонстрирали по-дълбок пурпурен цвят и били по-високо оценени заради ароматите на тъмен плод и повишен вискозитет.
Доктор Карън Биндън, водеща изследването, казва пред "Уайн Сърчър", че екипът предварително предполагал, че най-много ще се харесват ароматите и вкусовете на двете най-узрели партиди от 14,2 и 15,5 процента, но се оказало, че потребителските вкусове целят "златната среда".
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
10, 33, 22 Февруари 2014, 10:33
зеленото не е узряло и сетивата го усещат
ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
-1 +1
21, 30, 21 Февруари 2014, 21:30
Колкото може по-късно,заредено със слънчева енергия:)
-2 +1
20, 43, 21 Февруари 2014, 20:43
Голям градус - голяма радост :)
-1 +3
Най-четени статии // за Октомври
Реклама »