С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Открито е идеалното алкохолно ниво на каберне совиньон

Бакхус
21 Февруари 2014, 16:12
Share Tweet Pin it Share

Почитателите на каберне совиньон предпочитат то да е от късно брани плодове - установи изследване, публикувано в списание "Фуд Кемистри".

Серия кабернета от Южна Австралия били предлагани на консуматорите. Плодовете за различните партиди били брани в интервал от пет седмици. Алкохолният градус започвал от 11,8% и достигал 15,5%.

Изследването установило, че оптималната зрелост според консуматорите е 13.6%. По-нискоалкохолните вина от 11,8% и 12,9% били най-малко харесвани, тези със "средно алкохолно съдържание" били най-предпочитани.

Ранно браните партиди давали повече зелени аромати и червен плод, докато по-късните демонстрирали по-дълбок пурпурен цвят и били по-високо оценени заради ароматите на тъмен плод и повишен вискозитет.

Доктор Карън Биндън, водеща изследването, казва пред "Уайн Сърчър", че екипът предварително предполагал, че най-много ще се харесват ароматите и вкусовете на двете най-узрели партиди от 14,2 и 15,5 процента, но се оказало, че потребителските  вкусове целят "златната среда".

Share Tweet Pin it Share
3 Коментара
  • Profile preview
    КМЕТ В СЯНКА
    10, 33, 22 Февруари 2014, 10:33

    зеленото не е узряло и сетивата го усещат

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!

    ! Оценка
    -1    +1
  • Profile preview
    izabell
    21, 30, 21 Февруари 2014, 21:30

    Колкото може по-късно,заредено със слънчева енергия:)

    ! Оценка
    -2    +1
  • Profile preview
    BarBQ
    20, 43, 21 Февруари 2014, 20:43

    Голям градус - голяма радост :)

    ! Оценка
    -1    +3

Реклама »