Трансмазнините се оформиха като една от най-чувствителните теми за обществото, наред с тази за аспартама.
За основен източник на трансмазнини се сочи маргаринът - по-евтин заместител на маслото, който се влага в най-разнообразни продукти
Преди няколко дни информирахме, че българските диетолози настояват за забрана на маргарина.
Същевременно д-р Светослав Ханджиев, председател на Българската асоциация за изследване на затлъстяването и заболяванията, уточни че някои от фирмите произвеждат маргарин с по-малко трансмазнини.
Фирмата Unilever, един от най-големите производители и дистрибутори на маргарин, разпространи обръщение до медиите, в което уточнява, че: "маргарините, произвеждани от компанията Unilever, са висококачествени маргарини от ново поколение, които не съдържат хидрогенирани мазнини, което практически означава, че са без транс мазнини.
От фирмата поясняват, че още през 1994 г. Unilever започват да премахват от продуктите си транс мазнините, получени в резултат на частично хидрогенизиране на растителни масла.
20, 21, 07 Февруари 2014, 20:21
По малко не вреден.
-1 +1
18, 53, 07 Февруари 2014, 18:53
Закривай!
Предразсъдъците са за ограничените.
-1 +1
14, 01, 07 Февруари 2014, 14:01
Няма да го спрат каквото и да се говори за него.
+2
Най-четени статии // за Ноември
Реклама »