Фиона Бекет, сътрудник на "Гардиън" , "Декантер" и други издания, започва статията си, посветена на българските вина, със спомени от 70-те, когато по думите й: "почти за всички ни те бяха основното червено вино. Българското каберне беше на нивото на бордото. Какво се случи, че започнахме все по-рядко да го срещаме?"
Според нея българският експорт е бил заменен от австралийски и чилийски внос, докато българската продукция се е пласирала основно в Русия.
Авторката отбелязва, че Brut Zero на Едоардо Миролио е най-доброто шампанско в съответния ценови клас (16 паунда за бутилка).
Тя хвали още 2010 Soli Red на същата изба, както и мавруд "Свети Димитър" на "Загрей" (които притежават сертификат за био винарство), Каберне Совиньон Резерва 2006 и Виница 2010 на същия производител, както и Bulgarian Red 2009 на Енира.
Според Бекет обаче България може да се справи и по-добре, "особено сега, след огромната вълна българи, които заляха острова", завършва тя с хумор.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
12, 45, 09 Март 2014, 12:45
Всичко е страхотно! За съжаление Фиона Бекет, както повечето консултанти, пише само за вина, от големи производители, които представляват интерес за супермаркетите, от които пък тя получава хонорарите си. До сега не е написала нито думичка за малък български производител с интересни и характерни вина.
Дай Боже и консултантите като нея да прогледнат един ден и изкривеното им, единстведно хонорарно ориентирано перо да напише нещо интересно и различно. :-D
+1
09, 43, 08 Февруари 2014, 09:43
липсва постоянство в качеството на продукта
ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
+1
22, 19, 05 Февруари 2014, 22:19
Ох ще пращаме кашончета с вино към Острова.
-3
21, 34, 05 Февруари 2014, 21:34
Аз неплахо ще отида да си допия от мерлото.
-1 +2
Най-четени статии // за Октомври
Реклама »