Началото на годината е време за прогнози какво да очакваме през настъпващата година. Food Republic правят прогнозите си на базата на медийно позоваване, блогове и социални мрежи. По отношение на продуктите - колко често различни готвачи ги включват в репертоара си и дали присъстват в менютата на ресторантите - откъдето пътят към домашната кухня вече е по-кратък .
По тези критерии например отгледаните на място зеленчуци ще добиват все по-голямо значение. Хитът на 2014 ще е карфиолът.
При ресторантите тенденцията е да се върви към по-малки менюта. Предполага се, че заведенията за здравословно хранене ще продължат да бележат възход. Валидна ще е и хибридизацията на традиции, храни и продукти - фюжън на ново ниво и с различни средства.
В инфографиката на изданието са посочени и крайните дати, в които ще се развиват модите и тенденциите в храненето.
Най-дълго ще се запази увлечението по здравословни продукти и услуги, например по храни, богати на фибри и с по-малко захар, а също така без алергенни съставки.
До 2018 се очаква да продължи интереса към исторически съставки, палео диети и ретро подход към готвенето.
Най-възпремчиви към новостите ще са във Виетнам и Кореа, а също в Бразилия и в Испания.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
20, 34, 21 Януари 2014, 20:34
Да се приготвя карфиол е умениие.Най-ценни съставки се запазват при бланширане.
-1
16, 46, 20 Януари 2014, 16:46
"отгледаните на място зеленчуци ще добиват все по-голямо значение"
То това винаги си е било от голямо значение. За къде по-голямо да става? :D
+1
Най-четени статии // за Октомври
Реклама »