Правило, прието в Калифорния, забранява на готвачите в щата да докосват храна без ръкавици.
Целта е да се ограничат случаите на хранителни зарази.
Забраната среща съпротивата на хората в бранша. Гумата променя чувствителността и усещанията при допира до храна. Променя се и техниката. Оризът например не полепва по пръстите, но по гумените ръкавици - да. Така приготвянето на суши се превръща в пипкаво и сложно упражнение.
Основният аргумент против ръкавиците е, че те не предпазват напълно от зараза, просто правят пътя на заразата (ако я има) по-хлъзгав и удобен, като в същото време затрудняват готвача.
"Ръкавиците са задължителни, когато обработваш сурово месо или работиш с люти чушки халапеньо, но в редица случаи направо пречат - коментират хора от бранша пред LA Times. Пък и е нелепо при обявената борба на полиетиленовите торбички да сменяш дузини найлонови ръкавици на ден."
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
20, 03, 17 Януари 2014, 20:03
Готвачите пред изпитание:)
-1