Ако още не сте се запознали с кейл (не става въпрос за Джон Кейл от Велвет ъндърграунд) крайно време е. Доскоро това беше само листен зеленчук от вида на зелето, който не прави глави и се гледа предимно в Шотландия. Днес обаче няма как да минете за познавач и тънък любител на храната без кейл. Папесата на здравословното хранене Гуинет Полтроу го провъзгласи за новата суперхрана - така че е ясно - кейлът е тук, за да остане.
Сериозен успех за нутриент, доскоро даван предимно на домашния добитък.
У нас растението се намира трудно, затова пък се гледа лесно и може да се засади от семе. Издържа на студ, дъжд, мъгла и всякакви неблагоприятни условия.
Кейлът е богат на калций, фолиева киселина, лутеин и витамини. Съдържа много фибри, малко калории и никакви мазнини.
За разлика от обикновеното зеле, кейлът не се яде суров, тъй като е жилав. Трябва да се бланшира.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
17, 40, 16 Януари 2014, 17:40
Интересно ми е каква е историята на тоя зеленчук. Прилича ми на кръстоска между маруля и още нещо. /27101-keil--malko-poznata-no-mnogo-polezna-hrana/
Още инфо за кейла - http://www.tialoto.bg/a/16-polezni-hrani-i-napitki
+1
17, 21, 16 Януари 2014, 17:21
Нещо като зеления боб, но от листа;)
-2
Най-четени статии // за Октомври
Реклама »