Как да разберем кога купените плодове са най-добри за ядене? Джагит Чода, студент в Университета Брунел в Лондон е изобретил фруктиера, която променя цвета си, когато плодовете узреят напълно, а също и когато тръгнат да се развалят.
Купата е снабдена с детектор, който следи нивата на етилен. Той се съдържа в узрелите плодове, а също и в презряващите.
Смята се, че пускането на купата в производство ще спомогне да се намали разхищението на храна - съществен проблем за развитите индустриални държави.
Презапасили сте се с плодове? Сега постоянно ще ви се напомня, че трябва да направите нещо с тях.
Купата е дипломен проект на Чода, представена е за пръв път на ежегодното събитие Made in Brunel, организирано от университета и вероятно скоро ще бъде внедрена в производството.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
17, 26, 15 Януари 2014, 17:26
Интересна иновация, но малко е безполезна според мен. Трудно ще намери пазар.
-1 +1
14, 53, 15 Януари 2014, 14:53
Полезно и практично,за домакинството.
-1
Най-четени статии // за Октомври
Реклама »