Миналия четвъртък вечер мълниеносно разпродадените куверти доведоха голяма група любопитни и гладни гости на списание "Бакхус" в панорамния ресторант Zest в Suitе Hotel Sofia. Разнообразното и интересно четиристепенно меню от каталунската кухня беше разпалило въображението, а въведението на готвача още повече изостри апетита.
За всеобщо облекчение чудесната Esqueixada de bacallà бързо се появи на масите пред гостите – свежа и специална, с внесената специално за събитието риба треска.
Escalivada catalana, яркото на вид предястие от печени патлаждани, чушка, лук и зехтин даде интересн поглед как познатите на балканските кухни продукти звучат в испанската.
Основното ястие имаше прелестно ефектен вид и разнежваше с апетитните морски аромати, които се надихага от късовете риба и едрата, розовееща се скарида. Те бяха пропили и в нежните картофки, и бяха поемани отново и отново с всяка хапка.
Финият, пухкав crema catalana завърши подобаващо ефектната вечеря, съпроводена от разнообразните по характер вина на партньора ни Бибендум. Дегустационните води Acqua Panna & S.Pellegrino, които традиционно подкрепят много от събитията на списание "Бакхус", дадоха нужните глътки въздух и свежест на вечерящите.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
20, 05, 18 Май 2014, 20:05
Ох, аз мога и повече от няколко часа да остана в Каталуня :)
Предразсъдъците са за ограничените.
+1
17, 16, 05 Май 2014, 17:16
Бих пробвала да дегустирам води:)
-3
10, 50, 15 Март 2014, 10:50
Свежи продукти! Познато и може би не забравено в България.
+2
Най-четени статии // за Октомври
Реклама »