Идеята на Феран Адриа за Булипедия - онлайн кулинарна библия на модерната кухня датира от няколко години. Той непрекъснато я усъвършенства. Преди два месеца обяви конкурс, за да открие най-добрите учени и технологични разбирачи, които да разработят огромната база данни на гастроенциклопедията.
Освен тримата финалисти, Адриа и журито са избрали още четири отбора, които ще прекарат няколко месеца в Барселона по проекта, който трябва да бъде завършен през 2016.
Сред одобрените има шеф-готвачи, интернет експерти, художници, учени и дизайнери от цял свят.
Сред спечелилите кандидатури фигурират предложения за дигитално споделяне на рецепти и програма за пренасяне на вкус и мирис чрез мобилен телефон.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
16, 04, 07 Декември 2013, 16:04
Малко ми е гръмко названието на книгата ;)
Предразсъдъците са за ограничените.