Голямата кулинария минава за мъжки занаят. Дамите рядко достигат разредения въздух на гастрономическите върхове. Сега е техен ред да заблестят, смятат от кулинарното изложение Le Fooding, което се провежда в средата на ноември всяка година в Париж.
Тринайсет жени, които са си извоювали име в силно състезателната среда на френската кулинарна сцена, ще се представят на тазгодишното издание. Заедно, те ще управляват ресторант, наречен le Clan de Madones.
Според Адам Гопник от "Ню Йоркър" за френската кухня Fooding (произлиза от смесването на Food и Feeling) е това, което е Новата вълна за френското кино. Скритата цел е френската кулинария да се американизира без да се превърне в американска, точно както Новата вълна през 50-те и 60-те внася холивудски ценности без да холивудизира френското кино - само колкото да вземе енергията, оптимизма и неформалността, които Франция все още асоцира с Америка, и да я интерпертира по един типично и непогрешимо френски начин.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
17, 41, 06 Ноември 2013, 17:41
Да създадем празнична обстановка.