Less is More - когато Мис ван дер Рое е изковал тази знаменита фраза, надали е имал предвид българските тероарни вина. Оказва се обаче, че когато залагаш на малкото, но висококачествено винопроизводство, признанието не закъснява. Три наши изби: "Иво Върбанов", "Росиди" и "Орбелус" са поканени на тазгодишното изложение Decanter – най-престижното за Великобритания, което ще се проведе в Лондон на 16-ти и 17-ти ноември. Същите три изби през май участваха на дегустация във Вагабонд Уайнс по покана на Стивън Спиърър.
Няма да е пресилено да кажем, че и трите винарни са млади, залагат на тероарни вина с подчертан стил и ндивидуалност, които се правят в малки количества, а техните създатели стоят с името си зад всяка бутилка. "Куратор" на българския павилион е Иво Върбанов. Съдбата обича нестандартни хора като него - човек със стабилна кариера като концертиращ пианист, който се захваща с винопроизводство.
Негови вина се предлагат в ресторанти с по две звезди от Мишлен в Брюксел, Лондон и Антверпен.
"Росиди" произвеждат лимитирани серии от подбрани сортове. От четиристотинте декара лозя близо до Сливен повечето добив продават.
"За нас си гледаме специално определени блокове по начин, по който ние решаваме. Опитваме се максимално да държим гроздето на лозата, за да постигне фенолна зрялост, и за да могат да се случват след това нещата в избата." – обобщава философията на работа собственикът, винар и автор на етикетите Едуард Куриан.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
04, 08, 01 Ноември 2013, 04:08
Ами ако се каже как се прави Кадарка?...
УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
-3 +3