Музеят за модерно изкуство в Тренто и Роверто откри ретроспективна изложба, посветена на хранителния дизайн. Сбирката има амбицията да представя най-добрите работи от последните десет години.
Според една от представените авторки - Инга Нолке,"Хранителният дизайнер е артист, който работи с храна, без да има идея от готвене".
Дизайнът на храна е сравнително нова дисциплина - първата посветена на него изложба е открита в Барселона през 1997 от Martí Guixé. Неговата перспектива е мисленето за храната като за ядивен дизайнерски продукт - обект, който и отрича, и се позовава на готвенето, традицията и гастрономията.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
21, 00, 02 Ноември 2013, 21:00
Много интересно.Дизайн от храна-ефект на цветове и вкус.
-1 +1