Ако е вярно, че злорадството е най-искрената радост, тези дни неприятелите на прочутия британски готвач Гордън Разми имат повод за празнуване.
На ресторанта "Лондон", собственост на Рамзи, в скъп манхатнъски хотел, са били отнети двете звезди от Мишлен. Директорът на пътеводителя Майкъл Елис е цитиран да казва, че ресторантът сервира "ястия с променливо качество" и има проблем с постоянството, а "постоянството е нещо, на което ние много държим".
По съвсем естествено създадено правило, дали прочутият шеф е в кухнята или не, не би трябвало да има значение. Персоналът му трябва да е обучен достатъчно, че да поддържа нивото.
"Ако кухнята ти не работи без теб толкова добре, колкото и с теб, значи не си ти човекът за тази работа", казва Джейсън Атертън, който по една ирония е ученик на Гордън Рамзи.
През последните години Рамзи често е критикуван, че трудно удържа стандартите във всички заведения на обширната си империя, включваща ресторанти в Токио, Дубай и Лос Анджелис. Телевизионните му участия също не помагат твърде на ресторантския бизнес. Освен, че всички познават избухливия му нрав, не е приятно да се обявиш за инстанция по отношение на стандартите, а ти самия да не ги спазваш.
Гордън Рамзи е известен колкото с поредицата си успешни ресторанти, толкова и с телевизионните си участия.
Преди да се отдаде на кулинарна кариера се е занимавал с футбол, три години е играл с тима на Глазгоу Рейнджърс, но травма в коляното му пречи да продължи.