С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Започна Седмицата на Ресторантите на Бакхус

Бакхус
21 Ноември 2011, 14:59
Share Tweet Pin it Share

Тринайсет ресторанта в четири града, предлагащи 19 различни менюта - в сутрешен, обедни или вечерни варианти, седем дни поред. Това с една дума представлява Седмицата на Ресторантите на Бакхус, която започна днес. Инициативата на списанието има за задача да насърчи по-близкото запознанство между ценителите на хедонистични удоволствия на маса с менютата и винените листи на някои от по-интересните и качествени заведения у нас. За целта, всеки един от участващите ресторанти е подготвил специално меню (обедно и/или вечерно, а в случая на софийския "Павилион" - и сутрешно), което може да се опита в съчетание с набор от български или чуждестранни вина, на фиксирана цена. 






Ето и няколко извадки от предложенията, за събуждане на апетита:


Запечено френско козе сирене                                                  Крем-супа от моркови
с кора от ядки върху                                                                          с миди "Сен Жак",
филенца от червен грейпфрут,                                                        подправена с лимон от Соренто
компот от червен лук и                                                                      * Dell'Arte, София
редукция от 7-годишен балсамов оцет от Модена
* Акант Руж, Варна



Жълта риба тон                                                                                
Пилешко филе с билки
панирана в иберико,                                                                           с мини крем супа
гарнирана със зеленчуци "Tартар"                                                   и пармезанови картофи
и сос "Aйоли"                                                                                       * Salt&Pepper, Пловдив
* Bodega, София

                                                                Лайм тарта
                                                                с компот от нар
                                                                * El Simpatico, Балчик

Share Tweet Pin it Share

Реклама »