Тринайсет ресторанта в четири града, предлагащи 19 различни менюта - в сутрешен, обедни или вечерни варианти, седем дни поред. Това с една дума представлява Седмицата на Ресторантите на Бакхус, която започна днес. Инициативата на списанието има за задача да насърчи по-близкото запознанство между ценителите на хедонистични удоволствия на маса с менютата и винените листи на някои от по-интересните и качествени заведения у нас. За целта, всеки един от участващите ресторанти е подготвил специално меню (обедно и/или вечерно, а в случая на софийския "Павилион" - и сутрешно), което може да се опита в съчетание с набор от български или чуждестранни вина, на фиксирана цена.
Ето и няколко извадки от предложенията, за събуждане на апетита:
Запечено френско козе сирене Крем-супа от моркови
с кора от ядки върху с миди "Сен Жак",
филенца от червен грейпфрут, подправена с лимон от Соренто
компот от червен лук и * Dell'Arte, София
редукция от 7-годишен балсамов оцет от Модена
* Акант Руж, Варна
Жълта риба тон Пилешко филе с билки
панирана в иберико, с мини крем супа
гарнирана със зеленчуци "Tартар" и пармезанови картофи
и сос "Aйоли" * Salt&Pepper, Пловдив
* Bodega, София
Лайм тарта
с компот от нар
* El Simpatico, Балчик