Германия вече е на второ място в Европа (след Франция) по количество "тризвездни" мишленови ресторанти. В новото издание за 2012 г. на емблематичния наръчник с най-високото му отличие вече разполагат девет ресторанта. Деветият е изисканият La Vie в Оснабрюк, чийто шеф-готвач Томас Бюнер е известен със сложните си комбинации от аромати и текстури. Традиционното му дегустационно меню включва блюда като карпачо от омар с маракуя и фъстъци, с есенция от див гълъб и нотки на арманяк, сливи и конфи, както и филе от канадски бизон с фоа гра и гъби.
Съгласно новия гид на Мишлен в Германия вече има 32 "двузвездни" ресторанти, десет от които получиха втората си звезда тази година, и 208 заведения с по една звезда. Значително е набъбнал и секторът Bib Gourmand, предназначен за качествени ресторанти, предлагащи тристепенно меню за максимум 35 евро. Тази година той побира цели 431 заведения. Самият наръчник е по-едър отвсякога, наброявайки
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights