Кулинарната академия HRC в Добрич за втора поредна година взима участие във финала на Международния Студентски Тапас Шампионат (Annual International Student Tapas Competition) във Валядолид, Испания. Академията - и България - са представени от Анна Павлова, която е в своя трети семестър на обучение. Нейната тапас-рецепта, включваща риба треска, зелени чушки и шафран, съдържаше както български, така и молдовски кулинарни елементи, тъй като самата Анна е от Молдова.
Международният Студентски Тапас Шампионат е част от Испанското национално тапас състезание за професионалисти. В студентската секция на състезанието вземат участие над 100 акредитирани училища от цял свят, 15 от които достигат до финала, който тази година стартира днес – на 7 Ноември и ще продължи четири дни. На финала всеки студент трябва да приготви тапас, вдъхновен от кулинарната култура на собствената си страна, но съчетан с типичната испанска традиция за това предястие, както и да подготви есе, описващо вдъхновението за рецептата.
Кулинарната академия HRC е единственият представител на Източна Европа в шампионата.
---
Академията, част от Висшето училище Международен колеж, е единственото по рода си кулинарно учебно заведение в България и на Балканския полуостров, обучаващо кулинарни професионалисти след средно образование. Обучението в академията продължава 2 години и включва както теоретично обучение и практика в България, така и два стажа в Европа, Близкия Изток или Южна Африка и САЩ. Академията съществува от 2008 година и вече има своите дипломирани специалисти в САЩ, Норвегия, Дания, Южна Корея и България.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights