Златисто-хрупкава моцарела ала кароцела, засищащо спецатино ала казертана с телешко, свинско и агнешко, къкрили пет часа, сиропирана, но учудващо лека баба неаполитано... А към тях - плътно Falanghina от Кампания, "Баролото на Юга" - Aglianico Vulture San Rocco от Базиликата и свежо Moscato d'Asti от Пиемонт... Южноиталианската храна - истинската, създадена по домашни рецепти, е най-вкусна в южноиталианска обстановка. И придружена от южно-, а защо не и северноиталиански вина. В това можаха да се убедят лично участниците в ноемврийската дегустационна вечеря на "Бакхус", която се проведе в малката традиционна Trattoria da Vincenzo в София.
-
Винченцо Абате
снимка:
-
Любомир Стоянов
снимка:
Петстепенното меню беше приготвено и поднесено лично от собственика на траторията, Винченцо Абате, а вината към тях подбра и представи Любомир Стоянов, сомелиер и управител на отличения варненски ресторант Акант Руж.
На фона на жив съпровод от акустична китара, гостите имаха възможност да опитат и италианско вино с български произход - плътната и мощна Барбера от серията Ars Longa на Домейн Бойар, който беше спонсор на вечерта. Останалите вина към менюто бяха предоставени от "Винита".
-
снимка: