Шоколадът и бирата – двете основни съставки на гастрономичната слава на Белгия – ще са и основните теми на Белгийския кулинарен фестивал, който започва днес в София. Тазгодишното издание на фестивала, което е шесто поред, ще продължи до 30 октомври.
Началото на фестивала, както обикновено, ще бъде поставено с празничен прием в хотел Хилтън София. На него, освен белгийски бири и шоколад, ще бъде представен и тазгодишният носител на ежегодните награди "Пръв сред равни" (PrimusInterParesAward), специален приз за белгийската фирма, която през 2011 г. е била "просто най-добрата" в деловата си дейност.
Специално за фестивала от Белгия пристигат двама известни в страната си кулинари – Жерар Спюсънс, който има над 30-годишен опит и в момента ръководи кухнята на хотел Хилтън в Антверпен, както и сладкарят-шоколатиер Стеф Артс.
Те ще участват в менюто, посветено на фестивала, което тази седмица ще се предлага в ресторант "Сезони" в столичния хотел Хилтън . (Предварителните резервации са желателни)
Белгийският фестивал ще има и културна страна – представяне на българския превод на "Голям европейски роман" на фламандския писател Кун Петерс, както и белгийска-българска джаз вечер със саксофониста Бернар Гийо и пианиста Сабин Тодорова (на 26 октомври в клуб Студио 5 на НДК). В столичния бар Artist’s пък ще бъдат изложени комиксите на известния белгийски автор Марк Слеен.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights