Петър Николов от столичния ресторант SASA спечели титлата "Готвач на годината" на приключилата тези дни Национална Кулинарна Купа България 2011. Представеното от него меню включваше лаврак, патица с круши и гъби, и брюле с джинджифил, ягоди и къпини.
В състезанието, организирано от Българска Асоциация на Професионалните Готвачи (БАПГ), премериха сили общо седем отбора и 14 индивидуални състезатели. Домакин на събитието беше Международен Панаир Пловдив.
Сред индивидуалните състезатели на второ място се класира Милен Панев от пловдивския ресторант "Филипополис", следван от Добрин Атанасов от "Метрополитън", София. Той беше дебютант на конкурса.
При отборите първо място спечели отборът на Варна с капитан Ивайло Димитров от ресторант SEASIDE. Втори стана отборът на Танер Фикрет Хасан от Парк-хотел Голдън Бийч Златни Пясъци, а след него се класира отборът с капитан Слави Колибаров от пловдивския ресторант "Сол и Пипер".
Двудневната надпревара се оценяваше от петчленно жури с председател Пламен Петров. Той е главен готвач в ресторант Саут Парк.
Националната Кулинарна Купа България е най-голямото кулинарно състезание у нас. Целта му е да бъде място за изява на готвачи и сладкари от цялата страна.