Международната еко-гастрономическа организация Slow Food наскоро публикува първия си наръчник за вино, писа сп. Decanter. Slow Wine 2011 беше официално представен вчера, по време на откриването на ежегодния панаир "Салон на вкусовете" в Торино.
Новият гид цели да се превърне в алтернатива на прочутия винен пътеводител на италианското издание Gambero Rosso, на което Slow Food доскоро беше партньор. В Slow Wine 2011 например няма точкови рейтинги - вместо тях оценките се базират върху конкретни качества - както на самите вина, така и на винарните, които ги правят. "Ние гледаме на нещата по-подробно - от лозята и методите за тяхното обработване, до самите изби и хората, които работят в тях", отбелязват авторите Джанкарло Гарилио и Фабио Джаведони. В съответствие с философията на Slow Food за насърчаване на местното производство книгата им съдържа единствено италиански вина, произвеждани в над 1800 винарни из цялата страна.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights