Статия в "Ню Йорк Таймс" от миналата седмица опровергава информациите, че испанската кулинарна знаменитост Феран Адриа временно ще затвори ресторанта си "Ел Були". Във вестника се твърди, че ресторантът затваря врати завинаги и на негово място ще има академия за висша кулинария. Като допълнителна причина за тоа решение вестникът посочва факта, че Феран Адриа и партньорът му, Хули Солер, губят по 500 000 евро годишно от ресторанта и кулинарните си курсове в Барселона.
След статията в "Ню Йорк Таймс" прочутият готвач даде интервю в испанския "Ел Универсо", в което опроверга твърденията на американския вестник, заявявайки, че са го цитирали погрешно.
"Всичко, което трябва да се знае по въпроса, го заявих на Мадрид фюжън през януари", твърди готвачът. "Ел Були ще затвори през 2012 до 2013 г. и ще отвори отново през 2014 г."
В момента ресторантът работи шест месеца в годината.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
17, 13, 17 Февруари 2010, 17:13
Той винаги е работел 6 месеца в годината...
+1