На генералната асамблея на Евро-Ток Интернационал (Европейското сдружение на професионалните готвачи), която се проведе на 26 януари в Брюксел, главният готвач на Гранд Хотел София, Жоро Иванов, беше избран за вицепрезидент на Евро-Ток Интернационал. Като председател на представителството на сдружението у нас – Евро-Ток България, той ще заема тази позиция за следващите три години.
Страна-президент на Евро-Ток Интернационал за следващите три години ще бъде Люксембург, а България и Германия са страните, чиито председатели на местните Евро-Ток организации ще бъдат вицепрезиденти. България и Германия поемат тези позиции от Франция и Ирландия, а за Люксембург това е втори мандат.
С този избор България ще бъде домакин на редица събития в областта на кулинарията, а през февруари догодина Евро-Ток България ще организира "Концепции 2011", второ издание на кулинарния форум за демонстрационно готвене.
На генералната асамблея председателите на всички страни-членуващи в Евро-Ток Интернационал се обявиха срещу продуктите от генно-модифицирани организми, освен това е взето решение за следващите две години атлантическата червена риба тон да бъде извадена от менютата на ресторантите, защото този вид риба е застрашен от изчезване.
Евро-Ток Интернационал е основана през 1986 г. от Пол Бокюз и Пиер Ромейер, целта й е да популяризира здравословното и вкусно хранене. Асоциацията е единственото европейско сдружение с официален статут, признат от Европейската Комисия и Европейския Парламент. В асоциацията членуват над 4000 професионални готвачи от 18 европейски страни. Евро-Ток България е член на Евро-Ток Интернационал от 2006 г.
20, 11, 05 Март 2011, 20:11
най-добрия сред най-лошите
00, 47, 29 Януари 2011, 00:47
жоро иванов е един от наи добрите готвчи.може да се каже наи добрия
08, 57, 31 Октомври 2010, 08:57
Е, най-сетне някой да познава великият Вицепрезидент на готвачите Жоро Иванов!
08, 48, 31 Октомври 2010, 08:48
БРАВО!!!!!!много добре се хлъзга6 по течението, само 4е с толкова много лъжи не се стига дале4е. И жалко за вси4ки 4ленове,които плащат 4ленски внос, за да си стоят само като обикновени клакьори а ти да продължава6 да се хлъзга6 с твоите лъжи.Но всяко на4ало има краи........
10, 05, 08 Септември 2010, 10:05
браво на Жоро,може да не е страхотен готвач но доста говори и се пласира добре на пазара,а в днешно време това е много важно
13, 40, 02 Септември 2010, 13:40
Е точно пък Жоро...!Хайде да се съгласите ,че има досста по-кадърни готвачи от него.
10, 32, 05 Февруари 2010, 10:32
Поздравления,Браво
10, 07, 04 Февруари 2010, 10:07
За пореден път показваме ,че имаме място под европейското слънце на кулинарията.
Най-четени статии // за Октомври
Реклама »
Към мобилната версия на сайта
©2001-2024 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване . Политика за бисквитките . Декларация за поверителност .
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно.
Сайтът е разработка на Economedia. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
Новини: Дневник • Европа
IT: Digitalk
Развлечение: Бакхус • LIGHT
На английски: Kapital Insights