Хапки от синьо сирене върху сухар вече ще се продават в магазините на IKEA в Испания и Португалия, като постепенно ще започнат да се предлагат и в останалите страни, в които веригата присъства.
Спечелилият договор с шведския гигант е 28-годишният австралиец Адам Мелонас. Той е бизнес партньор с Пако Ронсеро, и двамата работят в двузвездния ресторант La Terraza del Casino в Мадрид, но също така имат общи проекти с Феран Адриа. Затова и хапката в IKEA представлява сухар с паста от синьо сирене, получена с помощта на метилцелулоза, гарнирана с карамелизиран лук, черни маслини и сирене ементал. Договорът с IKEA е подписан миналата година. В момента се правят по 300 000 хапки за месец, но цифрата ще нараства. Предвижда се на всеки три месеца да се правят по шест нови хапки.
Професионалната кариера на Мелонас започва на 15 години, когато постъпва на работа хотел Park Hyatt в Канбера, след което работи в хотел Шангри-ла в Шанхай и Бурж Ал в Дубай.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights