100 - [10L - 7F + C(k - C) + T(m - T)]/(S - E) Това е пълната формула за идеалната закуска. Според откривателката й, най-важната променлива в нея е Т - реалната температурата на тигана. Останалите компоненти в сложното уравнение са L - броят на бучките в тестото, С е неговата консистенция, F е качеството на обръщане на палачинките, а k е идеалната консистенция. Идеалната температура на тигана е представена от буквата m, а S е времето, за което сместа трябва да престои преди да бъдат направени палачинките. S е равно на около 20 минути, в които е добре тестото да се остави да втаса, за да може брашното да попие добре в млякото. Е показва колко трябва да престоят сготвените палачинки преди да бъдат изядени. Колкото по-близък до 100 е резултат от уравнението, толкова по-хубава ще стане палачинката. "Първото нещо, което трябва да направите, е да сгорещите съвсем точно тигана. Когато олиото започне леко да дими, трябва да сложите сместа в тигана", обяснява домакинята. Важно е и тиганът да не е прекалено голям, за да може да обръщате палачинките (ако умеете да го правите във въздуха). Последният съвет на професора по математика е палачинките да се сервират горещи, направо от тигана, овкусени с лимон и захар.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
12, 24, 25 Март 2009, 12:24
zmgyq agwur jwdehb oqzxdptse lsukf rzay sxvdek
This comment has been hidden by the moderator because it contained .