Айдахо, щатът произвеждащ най-много картофи в САЩ, обяви резултатите от анкета за любим зеленчук. Сред представителна извадка от 1000 човека над 18 години, 26% са обявили за най-предпочитани картофите. Царевицата е на второ място с 19%, а на трето са останали броколите със 17% от гласовете.
На въпроса как ги предпочитат приготвени, 28% от анкетираните са отговорили на пюре, 25% - на фурна, 20% - пържени, 10% - с месо (в пайове и подобни), а едва 5% са посочили пържени, нарязани на тънко (crisps) или чипс.
Департаментът на селското стопанство на Съединените щати препоръчва дневната диета да включва приблизително пет порции зеленчуци. Скорошно проучване на Картофената комисия в Айдахо е установило, че 98% от американците изпълняват тази препоръка с порции картофи.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights