Кулинарният фестивал ще обхване различните райони на северна Гърция, като Кавала, Драма и Серес. Специалитетите ще приготвят гостуващите
специално за случая готвачи.
Кухнята в южна България и северна Гърция е всъщност много близка.
Основна разлика е, че в гръцката все пак преобладава средиземноморското,
което означава
много повече риба и морски храни. Друга особеност са пресните зелени
подправки, които гърците използват много
повече от нас.
"Кулинарният туризъм е важен аспект на културния туризъм. По данни на
Световната туристическа организация за 44% от пътуващите храната е един
от водещите критерии при избор на страната. Това е и основният ни мотив
за организиране на фестивала", казва представителят на Гръцката
национална туристическа организация, Леонидас Ефтимиу.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights