The Dining Room в Уотли Мейнър, Alain Ducasse at the Dorchester, l'Atelier на Жоел Робушон и Hibiscus на Клод Боси са ресторантите с присъдена втора звезда тази година. Hibiscus си връща втората звезда, която загуби при преместването си от Лъдлоу в Лондон, а Alain Ducasse е номиниран за бъдеща трета в категорията "Изгряващи звезди".
Ресторантът на Гордън Рамзи, The Fat Duck на Хестън Блументал и Waterside Inn на Мишел Ру запазват трите си звезди, но няма нови тризвездни ресторанти. Има 26 нови ресторанта с по една звезда. Според редактора на червения гид за Обединеното Кралство Дерек Булмър, никога досега не са били присъждани толкова много звезди само за една година. С една звезда са удостоени заведения от различен ранг: гастро-пъбове, малки хотели в провинцията, семейни локали и модни лондонски ресторанти.
Списъкът с "Изгряващи звезди" включва и три ресторанта, предложени за две звезди - Тom Aikens, The Ledbury и Nathan Outlaw.
"Това беше добра година за Лондон. След отварянето на много нови ресторанти, столицата може да се похвали като една от най-разнообразните кулинарни сцени в света", казва Булмър.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights