Става дума за реколта 2006 на тъмното пиво. За "реколта" обикновено не се говори, когато става въпрос за бира, но случаят е по-различен. Тя е нефилтрирана, непастьоризирана и произвеждана в ограничено количество от известната пивоварна в "свободните планини", където дори я бутилират ръчно. Това, което прави бирата още по-специална е, че тя отлежава в нормалните за вино и уиски дъбови бъчви.
Вече много пивовари използват бъчви, за да обогатят вкуса и аромата на бирата, но това всъщност съвсем не е новост. Преди индустриализацията и появата на стоманени и алуминиеви барели именно бъчвите са били основни съдове за варене и съхраняване на бирата. Тогава са ги киснели и изтърквали, така че да не й повлияят, докато сега по-скоро се залага именно на цвета и аромата, който дървото придава на съдържанието на бъчвите.
Така и Abbaye de Saint Bon-Chien е с тъмен цвят, но светъл вкус. Определят я като освежаваща, тръпчива, с плътност, напомняща за белгийския тип lambic. Една подробност прави цената от 25 евро да не изглежда толкова невъзможна - бутилките са от 750 мл, а не по-често срещаните 330-милилитрови.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
21, 14, 09 Януари 2009, 21:14
e za6to puk ne)
18, 22, 06 Януари 2009, 18:22
ghaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Най-четени статии // за Октомври
Реклама »