Тризвездните ресторанти са девет, колкото и в Париж. Токийският "Мишлен" включва 173 ресторанта, на фона 150 през миналата година, когато общият брой на звездите беше 191. Интересното е, че всичките 173 ресторанта имат поне една звезда. "Ограничихме се до най-доброто от най-доброто", заяви при представянето Жан-Люк Наре, директор на гидовете "Мишлен", като припомни все пак, че в ресторантите в Токио са 160 000. За да разсее критиките около миналогодишното издание, Жан-Люк Наре подчерта, че 95 % от селекцията на "червения гид" е направена от японски инспектори, а 65 % от отличените ресторанти са също японски.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights