Съдовете са произведени от бъчварската фабрика Magreñán в Риоха, като дървеният материал е от вида Quercus mongolica (монголски дъб) и реално произхожда от горите на Монголия, въпреки че компанията го нарича "китайски дъб", защото е закупен от доставчици в Китай.
Директорът по техническата част на Torres, Мирея Торес, споделя, че компанията е използвала няколко съда за ферментация, частична малолактична ферментация и отлежаване върху утайката на шардоне от северния регион на Пенедес.
Според Мирея Торес виното отлежало в монголски дъб се оказало доста интересно. "То предлага много добра интензивност на аромата и плода. Има фини нотки на препечен хляб, както и ванилови и кокосови тонове, подобно на онези, които се получават в контакт с американски дъб," продължава тя. "То е по-малко комплексно на небцето, отколкото виното отлежало във френски дъб."
"Китайският" дъб е с 5 до 10 процента по-евтин от френския.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights