Данните бяха съобщени от Съюза на френските хотелиери и ресторантьори (UMIH) и отразяват променените навици на французите на фона на намаляващата покупателна способност. От една страна посещенията в кафенета и ресторанти са намалели с една пета от началото на годината, а от друга, се забелязва промяна в поведението на хората, които продължават да се хранят в заведения. Мнозинството французи пресмятат харчовете си до сантим, поделят десерта си, поръчват кана вода вместо бутилка вино или пък оставят по-малко бакшиш, съобщават с тревога от Съюза на френските хотелиери и ресторантьори. Професионалистите в бранша настояват правителството да предприеме спешни мерки, сред които намаляване на ДДС за хотелиерството и ресторантьорството.
Бизнес: Капитал • Кариери • Бизнес • Регал • Одит
IT: Digitalk
На английски: Kapital Insights
16, 29, 26 Септември 2008, 16:29
te sa prosto mnogo stisnati!!